Hogyan kelesztjük a tésztát a sütőben, ha nincs speciális programmal?
Probléma
- Hogyan lehet megkeleszteni az élesztős tésztát a sütőben, ha a készüléken nincs kelesztőprogram?
- A sütők kézikönyve nem írja le, hogy melyik beállítás/opció használható az élesztős tészta keltésére.
Vonatkozik
- Sütők
- Tűzhelyek
Megoldás
1. Az élesztő felfutásához az ideális hőmérséklet 30°C és 40°C között van.
Alacsonyabb hőmérsékleten tovább tart, amíg az élesztőtészta térfogata megnő.
2. Ha a készülék nincs felszerelve próbaprogrammal, a következők szerint járjon el:
- Állítsa a sütőt 30-40°C-ra bármilyen hőfokozattal.
- Hagyja felmelegedni a készüléket 5 percig, majd kapcsolja ki a sütőt.
- Ezután tegye a tálat az élesztős tésztával a sütő üregébe. Mivel az élesztős tésztának nedvességre van szüksége a keléshez, fedje le a tálat például egy nedves ruhával.
- Csukja be a sütő ajtaját.
- Körülbelül 20-30 perc elteltével a tészta térfogatának növekednie kell, és a receptben leírtak szerint tovább feldolgozható.
Hasznos volt ez a cikk?
Kapcsolódó cikkek
- A pirolitikus tisztítás használata Electrolux sütőjén
- A tészta-/hússütő tepsik deformálódnak
- A sütőn megjelenik a SAFE kiiírás vagy egy lakat szimbólum
- Folyamatosan sípoló hang hallható / a sütő kijelzőjén a „400” felirat jelenik meg
- Csatlakoztatott készülékek - Milyen konfigurációt kell beállítani az útválasztó (router) szoftverén?
- A sütővilágítás nem működik
- A sütő hűtőventilátora folyamatosan működik
- F908 hibaüzenet jelenik meg a sütő kijelzőjén
- Felforrósodik a sütő előlapja/ajtaja
- A víz kifolyik a konyhabútorra, amikor a szuvidolást követően kinyitom a sütőajtót